2008. január 2.

Boldog Uj Evet!

Mindenkinek boldog 2008-at! Mi az oevet a Puerto Ayoran, a Galapagos szigetek legnepesebb telepulesen (amibol egyebkent osszesen harom van) toltottuk, ossznepi mulatsag volt a foteren zenevel, tuzijatekkal, mindenfele enni- es innivaloval. Utana vizitaxival atmentunk egy etterembe (utolso kep, amint Katy eppen egy koktelt fogyaszt), ahol csaladiasabb korulmenyek kozott folyt a mulatozas - viszont sajnos a latin zenet egy ido utan lecsereltek europaibb muzsikara.

December 321-erol annyit mindenkeppen erdemes elmondani, hogy ecuadori hagyomanyok szerint az emberek tobbsege az oev osszes rossz dolgat egy papirmase-babuban testesiti meg, amit ejfelkor elegetnek - errol szol az elso kep, ahol epp harom, a haz ele kirakott babuval parolazik Katy. 31-en estefele megszaporodnak a feketebe oltozott, parokat viselo gyerekek es fiatalok, akik a babuk ozvegyei es a lakossagok uldozik - leginkabb penzzel lehet megvaltanunk a nyugalmunkat. A kovetkezo kep pedig tegnap este hazamenetelkor keszult, amint a babuknak mar csak fustolgo helyet talaltuk.

Meg az ujevi hagyomanyokrol annyit, hogy van olyan ember, aki a babujat a lakasban vegigcipeli es idonkent megpofozza az oevben ert serelmeiert. Masok 12 szoloszemet esznek es minden egyes szolonel valamit kivannak maguknak. Meg olyanok is, akik az ujevet sarga alsonemuben kezdik, merthogy ettol lesz szerencsejuk. Vagy olyanok, akik ures kofferrel a kezukben tobbszor korbefutnak a haztomb korul, hogy ujevben sokat utazzanak.










Nincsenek megjegyzések: